top of page

Plospan Bio-Energy B.V. en Plomp en Zn. B.V. zijn onderdeel van de Plomp Groep 

icoon email Bio.jpg

Algemene informatie over de Plomp Groep Waardenburg.

 

Op het terrein in Waardenburg is grote opslagcapaciteit van ca. 65.000 m2 beschikbaar, zodat levering uit voorraad kan worden gegarandeerd. De gehele productie inclusief de meeste interne transportmiddelen worden aangedreven door zonne-energie. Er wordt dermate veel energie opgewekt dat er ook nog vele honderden huishoudens in de omgeving van elektriciteit worden voorzien. Dit compenseert zelfs ruimschoots de uitstoot van de CO2 welke vrijkomt bij onze vrachtwagens zodat onze CO2 Footprint 0,0 is.

 

Verwerking.

Schoon en chemisch onbehandeld houtresidu afkomstig van houtverwerkende industrieën wordt op grote schaal ingezameld. Het materiaal wordt gestort in een  loshal en vervolgens via een grote hopper naar de zeefinstallatie gebracht. Deze machine zeeft het materiaal waarna de uitgezeefde producten, t.w. houtkrul, zaagsel naar de verschillende moderne computergestuurde persen gaan en in 100% recyclebare folie worden verpakt. Het houtstof wordt in een ander productieproces verwerkt tot houtpellets welke in bulk en zakgoed de fabriek verlaat.

 

Logistiek.
Eigen containerwagens en opleggers met een speciale zuiginstallatie halen zaagsel en houtvezel op bij adressen waar we zeker zijn van houtvezel zonder toevoegingen. Zaagsel van spaanplaat en andere plaatmaterialen waar lijmstoffen en andere toevoegingen in zijn verwerkt wordt reeds bij de houtverwerkende bedrijven tijdens het bewerken strikt gescheiden. Ook kunnen containers worden geplaatst en gewisseld. Afhalen en wisselen gaat op afroep. Dezelfde vrachtwagens bezorgen de PLOSPAN®-producten bij de groot- en tussenhandel, waarna ze naar eindgebruikers worden gedistribueerd.

Machines.

Onderdelen van machines en de opbouw van vrachtwagens worden in eigen huis ontwikkeld en continu aangepast volgens de meest recente techniek.

 

​                                                                        

bottom of page